ARCHIV
leden 2003
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
IX , X , XI XII >>>
Redakce Virtually
Média * Politika * Společnost * Analýzy * Ekonomika * Názory

  • Motto: Havel, Šimečka, Mňačko, Kundera, Tigrid, Škvorecký..........
    I dnešní doba má své nepohodlné , kteří jsou svými názory nepřijatelní pro oficiální tiskoviny a současný establishment . Těm je věnován tento prostor
Pondělní sloupek
Martina Daneše


Chudáček Špidla

Špidlová v módním ohozu se producíruje s manekýnkami na molu – větší úspěch by sklidila už jen zubatá. Špidla v teplákové soupravě a s číslem na břichu supí při vytrvalostním běhu – sláva, do cíle po něm dobíhá ještě několik kardiaků. Co nejlépe charakterizuje náš premiérský pár? Snaživost.

Není to žádná výhra, když se snaživost dostane k veslu. Státník Špidla se v posledním okamžiku urputně pokouší vydyndat na Bruselu nějaké to euříčko navíc, ale unikne mu podstata věci: do zájmového společenství není radno vstupovat jako trpěný přívažek, o němž se beztak ví, že tam za každou cenu chce. Lepší by bylo chovat se jako skutečný partner.

Jenže i doma dělá náš pilný Vladík vše pro to, abychom se Západu partnery nikdy nestali. Je proevropský, leč rozhazuje plnými hrstmi peníze ze státní kasy, o níž si namlouvá, že je bezedná, a oslabuje tím ekonomickou pozici země právě vůči Evropě.

Na co potřebuje tolik utrácet? Přece na sociální stát! Ten, komu sahá paměť aspoň třináct let nazpět, se pousměje. Režim, jejž jsme tu trpěli takřka půlstoletí, byl taky po čertech sociální a pramálo hospodárný.

Zadíváte-li se Špidlovi pozorněji do očí, vidíte ho tam: chudáčka, který se nedopatřením osudu stal mocným (asi proto je tak sympatický novinářům, již se v něm poznali). Věřme, že to nemá na dlouho.

komentář
poslat

tisknout

23.12.Hold Václavu Klausovi
16.12.Topolánek s gulama
9.12. Politická morálka v praxi
2.12. Disident Mládek
a ti druzí


(Kulturně - mediální fronta ve své pravé podobě)


www.danes.cz


Slavné výroky

Kancléř Ivo Mathé v rozhovoru pro Reflex o svém dětství:
Pokud platíte ve čtrnácti činži a vyplňujete daňová přiznání, v dospělosti jde leccos líp.
(Výjimečný člověk. Za všechny občany v té době vyplňovali daňové přiznání komunisté, jen Mathé si ho vyplňoval sám)

Ministr spravedlnosti Rychetský na výrok Nejvyššího soudu v kauze M. Zítka 11.10.Událostí :
Něco musíme udělat, ten výrok musí být opačný.
( Staré zvyky se opravdu nezapřou)

Ministr financí Sobotka k horníkům hrozícím stávkou 14.10. TV Nova:
Teď není vhodná situace pro stávku horníků.
(Horníci jistě rádi počkají až bude vládnout pravice)



Nikoli rehabilitace
ale obhajoba zapomenutých myšlenek

STATISTIKA
Počet návštěv dnesPočet návštěv celkemInternet monitoring system



6.1. Jak naplnit státní kasu
Jana Dědečková
Domnívám se, že po nedělní Sedmičce si mnoho voličů sociální demokracie uvědomilo naprosto jasně, že naletěli slibům nezodpovědných hazardérů, kteří ve svém volebním programu slibovali blahobyt pro všechny, když jezdíce své spanilé jízdy (za peníze daňových poplatníků) od regionu k regionu rozdávali pomyslné miliardy. Kdo se tehdy snažil označit tyto sliby za předvolební populismus byl krutě ztrestán výsměchem, a sám Vladimír Špidla odpovídal na otázky „ kdeže na to vláda vezme peníze“ svou obligátní větou „ zdroje jsou“.
komentář poslat tisk

6.1.Česká televize - nekonečné čekání na Godota
Josef Havránek
Česká televize není schopná v oblasti zábavy výrazně konkurovat komerčním televizím, přestože své pořady zahlcuje nejpopulárnějšími zpěváky a neváhá nabízet ani podřadné lidové baviče. Čestnou výjimkou je v této oblasti relativně malé brněnské studio, které dokáže televizním divákům nabídnout poměrně vkusné a opravdu zábavné pořady jako Banánové rybičky , AZ kvíz, Četníci.., Manéž atd. Možná právě toto je hlavním motivem nebývalého tlaku na odvolání zjevně úspěšného ředitele brněnské televize Drahoše. Kuriozitou zůstává, že iniciátorem není Železný, ale televizní odboráři a naše povedená „kulturní fronta.“
komentář poslat tisk

6.1. ČT: Permanentní tvůrčí krize
Zdeněk Žáček
Po shlédnutí posledního „uměleckého díla“veřejnoprávní České televize ,mám na mysli novou vánoční pohádku“ Královský slib“, jsem nucen ,jako řádný plátce tel. poplatků , se ostře ohradit. Může se říct, že pohár trpělivosti přetek. Permanentní tvůrčí krize v ČT dosáhla svého vrcholu. Arogance tzv. tvůrčích skupin ,zdá se, že pod úspěšným vedením pana Jana Krause už dosahuje obludných rozměrů.
komentář poslat tisk

6.1. Bobošíková: Politici jsou schopní všeho
S moderátorkou Sedmičky o tom, jak řídí svůj pořad, o prezidentských kandidátech a otázkách pro Železného.
komentář poslat tisk

6.1. Deset let od rozdělení Československa
Václav Klaus
Prvního ledna 2003 je tomu 10 let od vzniku České republiky, a už je konečně třeba nalít si čistého vína. Tento okamžik jsme nepřijímali s žádným velkým jásotem, protože vznik našeho nového státu byl zánikem státu původního a málokdo z nás tomu byl rád. S
komentář poslat tisk

6.1. EU není jen otázka peněz ale především svobody
David Hanák
Vstupujeme do roku 2003, který pro nás občany ČR je klíčový v jedné se základních věcí, totiž zda se staneme členy a tím i občany EU. Prozatím byla diskuse vedena o tomto tématu pouze prizmatem „úspěchem“ naší levicové vlády v Kodani.www.euroskeptik.cz
komentář poslat tisk

6.1. EU: zóna zaostávání
Vilém Barák
Po ukončených přístupových jednání do EU v Kodani jsme svědky křečevité euforie vládních politiků. Kromě faktu nahrávajícímu euroskeptikům, že podmínky vstupu jsou nejhorší ze všech kandidátských zemí, se v Kodani nic zvláštního vlastně nestalo.www.euroskeptik.cz
komentář poslat tisk

6.1. Přestřelka o milosti
Zdeněk Jemelík
Podle Transparency International je naše země značně zaneřáděna korupcí. V posledních týdnech se někteří novináři, ale i politici a státní úředníci snaží vyvolat dojem, že zvlášť závažným společenským problémem je korupce při udělování milostí prezidenta republiky..
komentář poslat tisk

3.1. Rozpad státu proti vůli lidu
2.1. Novoroční nářez
2.1. Aragon versus Lukeš o daních.
2.1. Aragon versus Lukeš o daních.
2.1. Omluva pro Vladimíra Špidlu
2.1. Silvestrovské aktuální postřehy
2.1. Zástupný problém: Havlovy milosti
2.1. Báječný nový (tajný) svět
31.12. Za zavřenými dveřmi?
31.12. Petice za veřejný soud s politickým vězněm Vladimírem Hučínem

upo

Pavel Landa

stálý autor Virtually, vydal v nakladatelství Academia knížku

Třináct procházek historií dovedených až do našich dnů. Vystupuje v ní dcera Antonína Dvořáka, vdova Mašínová, svatá Veronika, paní Millerová, žena kapelníka Glenna Millera, hraběnka ze Salisbury, Kollárova manželka Wilhemina Schmidtová, milosrdná Florence Nightingalová a další.

Landovu knížku lze objednat na dobírku na adrese expedice@academia.cz.


David Hanák

ÚVAHY REAKCIONÁŘE

Proč není sociologie věda?
Co je svoboda a rovnost?
Kdo byl František Jan Vavák?
Co je ekologismus?
Proč nevstupovat do EU?

Tato knížka je výsledkem konzervativních úvah autora, které ho čím dál více odlišují od “oficiálního” pojetí politologie. Jeho další názory najdete také na: www.euroskeptik.cz

Rozsah 112 stran, cena 99 Kč, laminovaná obálka.
Knihu můžete objednat na adrese: STUDIO ARX, Venhudova 17, 614 00 Brno, tel./fax 545 213 862, e-mail: cdk@iol.cz