"Průlomové myšlenky" pana Jana Sokola

Rudolf Novotný

V LN z 12.února v "Úhlu pohledu" pod názvem "Politika=odvaha+"klidná síla" předvedl Jan Sokol, kloakoliční prezidentský kandidát, zatím spíš hlavně Špidlův, skutečně průlomové myšlenky! Ve čtvrtém odstavci napsal: "Asi to s námi nebude tak špatné,když je zdejší politika tolik nudná. Kromě povodní jen sem tam nějaký skandál a pak už jen černá kronika. Rozpočet, daně, nezaměstnanost, kurs koruny. Samá nuda.(Zesíleno a podtrženo:RN).Tak nevím, možná nerozumím-co chtěl pan Sokol tímto odstavcem říci? Je to jím myšleno ironicky? Ale co je to za ironii? Anebo to myslí doslova a vážně:rozpočet, daně, nezaměstnanost, kurs koruny považuje za nudu??!! Nu, pak by jen dokazoval, že patří k těm humánním intelektuálům, kterým jsou peníze pfuj, hlavně když jich mají halabaděj nefasováno jak hřebíků ze skladu. Nechce se mi věřit, že by pan Sokol byl tak pitomý, ale už tu pro mne je ohledně jeho "jména" ,jak kloakoličníci rádi prezentovali "hru na slepou bábu"-vyhledávání antiklause - coby prezidentský kandidát ve velmi podivném světle!

A nyní k předposlednímu odstavci jeho "úhlu pohledu": "Statečný politik není ten, kdo dělá ramena a trousí silácké výroky, které pak houfy diplomatů celé měsíce žehlí. Je to člověk, který se v důležité věci dokáže postavit proti proudu. Nejdřív dostane co proto, než se ukáže, že měl pravdu, a proud se začne obracet. Možná ho i smete, ale už neteče tam, kam tekl předtím. U nás to docela nedávno předvedl nebožtík Josef Lux, který o "klidné síle" nejenom mluvil, ale také ji sám ukázal."

Tak tento odstavec je ukázkou skutečné a nebezpečné pitomosti autora! Proč? Tak tedy:

1.Jsem aktivní zemědělec a vím zcela mimo jakoukoliv diskuzi, že pan Lux, bývalý zootechnik a místopředseda JZD, byl velmi mizerný ministr zemědělství, spíš to byl ministr spotřebitelství a protizemědělství. A navíc:velice "pomohl"/!!!/ původním selským vlastníkům-pan Lux květnatě hovořil, že "vše co bylo ukradeno,musí být vráceno"! a farizejsky se postavil "proti proudu"-proti oprávněným nárokům oprávněných vlastníků! Nebýt tehdy t.zv. 3T/Tlustý+Tomášek+Tyl/,nedočkali se selští nešťastníci ničeho, však to pan Lux po svém nástupu do ministerstva na přání postjézetdáckých bafuňářů rychle zarazil.

2.Pokud byl v ve vládě premiéra Klause,pak se choval jako ten nejhorší křivák,což dovyvrcholil souběžnou akcí se sarajevskými podrazáky Rumlem a Pilipem, což vedlo k pádu vlády a následnému rejdivému pletichaření s panem Havlem:"kýho výra" k veslu na premiéra!

3.Takže: není mi vůbec známo jakou "klidnou sílu" nebožtík pan Lux předvedl! Že by prezidentský kandidát Jan Sokol měl na mysli "skvělou" interpretaci "kázal vodu,pil víno"?,či úhořovitou slizskost?-jedno vím jistě, odkaz pana Luxe je značně pochybný: lidovecká proradnost! A vrchol nevkusu předvádí pan Sokol na "hrdinském smetení" pana Luxe: je k politování,že pan Lux zemřel, k tomu předčasně, to je lidsky vzato škoda pro něho, jeho rodinu, přátele - ale pane Sokole, pan Lux nebyl smeten "zlými" politickými nepřáteli, on zemřel na leukémii, kdy uvěřil, že nejšpičkovější záchrana mu kyne v USA, ale,bohužel, nestalo se.

A tak na závěr: je možné, že jsem pana Sokola vůbec nepochopil, já jsem však přesvědčen že velice dobře a říkám: toto nemůže být budoucí prezident, neboť by to byla trapně prodloužená agónie čvaňhajícího, národohospodářsky strašně škodlivého:havlismu! My nepotřebujeme "hrdinu" levicovými americkými demokraty trapně odhlasovaného, který je hrdinou ještě ke všemu pseudo-, tento stát potřebuje pevného a spravedlivého:hospodáře! Takže pan Sokol by měl opravdu se dál věnovati humanitění, jinak každý praktik ví, že chce-li si objednat k dobrému obídku v pražské prvotřídní restauraci na příklad skvělé telecí, musel předtím někdo to krásné, milé, hezké telátko:podříznout.

S praktickým zemědělským pozdravem:Rudolf Novotný.

12. února 2003