Televizní TY, TY, TY…..

Josef Havránek

V sobotu večer bude ČT opět přenášet slavnostní udílení diváckých televizních cen Tý, Tý TÝDENÍKU TELEVIZE. Jistě si užijeme spousty slávy, proslovů , pompy. Pokud by se však jednalo o ocenění určené výhradně České televizi, mohly by se ceny klidně jmenovat TY, TY, TY , nemusely by se týkat pouze roku 2002 a hodně by se ušetřilo i na fanfárách…..

Nominace TY,TY,TY :

Cena tureckého hospodářství - Česká televize za dlouhodobé neefektivní utrácení koncesionářských poplatků .

Cena sedláků od Chlumce - převážná část naší politické reprezentace, která se stejnou, přímo pábitelskou vehemencí, jakou dnes volí prezidenta a generálního ředitele ČT před dvěma lety řešila televizní krizi. Můžeme konstatovat až dojemnou shodu – vždy se žongluje s formou volby i s kandidáty . Tomu také odpovídají nápadně podobné katastrofální výsledky.

Cena Antonína Zápotockého - odboráři ČT, kteří pod taktovkou Komerse, Duba a Dekoje dokázali s nezbytným revolučním zápalem úspěšně odrazit četné pokusy o restrukturalizaci televizního molochu a uhájit všechny socialistické vymoženosti zaměstnanců .

Cena erotických salónů – J.Ruml a P.Buzková, kteří v katastru Kavčích hor ochotně nastavovali vlastní těla pro blaho a slast spoluobčanů.

Cena Járy Cimrmana - pánové Svěrák, Smoljak a spol., za grandiózní mystifikaci, kterou dokázali na náměstí našich měst , za mrazu a nepohody, vylákat desetitisíce spoluobčanů k účasti na virtuální bitvě o svobodu slova.

Cena Honzy Hloupého - současné vedení ČT, které odvolalo úspěšného ředitele brněnské televize a vydalo instrukce k očištění vysílání od interpretů spolupracujících s konkurenční televizí .

Cena maximální trpělivosti - všichni plátci televizních koncesionářských poplatků.

Na slavnostním předávání cen určitě nebude chybět prezidentský kandidát Karel Gott. Důstojnosti programu by dodala i přítomnost exprezidenta s chotí. Bylo by milé kdyby také on „zazpíval,“ neboť ani jemu nelze upřít podíl na současném stavu České televize.


12.2.2003


12. února 2003