Pan president Havel se zapsal zlatým písmem do dějin!!!

Pavel Kovařík

Večer předstoupí před národ se svým posledním projevem pan president Václav Havel. Byl to dobrý president, vykonal pro tuto zemi a pro její občany mnoho pozitivního. Jediná věc mu ještě schází k dovršení jeho práce. V jeho posledním projevu k občanům nejen já, ale možná většina národa, očekáváme tato slova:

„Mým národům. Vážení občané, mé působení ve funkci hlavy státu končí. Děkuji Vám, byli jste mi dobrými občany. A já doufám, že jsem Vám byl dobrým presidentem. Alespoň jsem se o to snažil ze všech sil a vězte, že všechno co jsem činil, činil jsem pro blaho Vás, občanů České Republiky. Má mise skončila, zvolte si za mne zdatného nástupce, který bude nám všem doufám ještě lepším presidentem, než jsem byl já. Oslovuji tímto Vámi zvolené zástupce, poslance a senátory. Zvolte prosím presidentem této republiky, dle mého názoru toho nejlepšího, který může v současné době tento úřad zastávat. Zvolte prosím neprodleně, neboť tento národ na to čeká a občané si to ve velké většině přejí, presidentem České Republiky pana Václava Klause. Toto je právě v tuto chvíli podle mne ten nejlepší kandidát a věřím, že nám všem bude dobrým presidentem“.

Tímto činem by se pan president Havel nesmazatelně zapsal nejen do našich dějin. Stal by se nesmrtelným. Byl by to čin hodný světového státníka.

27. ledna 2003